Izjava o privatnosti

Tvrtka HMS d.o.o. je svjesna da je zaštita osobnih podataka i povjerljivost vrlo važna našim korisnicima. Stoga bismo Vam željeli prikazati koje podatke prikupljamo i kako njima upravljamo.

Informacije koje prikupljamo

Ne prikupljamo osobne podatke o vama (kao što su vaše ime i pojedinosti o kontaktu) kada posjetite ovu web stranicu, osim ako dobrovoljno ne pošaljete podatke putem e-pošte i prije toga date vašu privolu na prikupljanje i korištenje vaših osobnih podataka u navedene svrhe. Svi osobni podaci koriste se isključivo u svrhe radi koje su prikupljeni i za koje je dana privola. Privolu za obradu osobnih podataka mogu dati osobe s navršenih 16 godina ili više, dok za osobe mlađe od 16 privolu može dati roditelj ili skrbnik. Prikupljene podatke nećemo ni na koji način učiniti dostupnima neovlaštenim trećim osobama, osim u zakonom propisanu svrhu. Svi podaci se brišu nakon prestanka svrhe za koju su prikupljeni, odnosno prestankom ugovornog odnosa, a najkasnije po isteku svih zakonskih obveza povezanih s čuvanjem osobnih podataka.

Poruke u elektroničkom obliku

Kada nam šaljete elektroničku poštu (e-mail) s Vašim osobnim podacima po kojima Vas je moguće identificirati, elektroničkom poštom s pitanjem ili komentarom, mi te podatke koristimo samo u svrhu ispunjenja Vaših zahtjeva. Uslijed navedenog, Vaša elektronička poruka može biti proslijeđena na postupanje drugim radnicima HMS d.o.o. ili dobavljačima sve u svrhu udovoljenja Vašem zahtjevu.

Kolačići

Ova internetska stranica (http://www.hms-servis.hr) NE KORISTI kolačiće u svrhu pružanja najboljeg mogućeg korisničkog iskustva. Ukoliko želite provjeriti ili blokirati upotrebu nekih ili svih kolačića to možete učiniti prilagođavanjem postavki Vašeg preglednika. Na sljedećim linkovima možete pronaći informacije o tome kako promijeniti postavke za neke od najčešće korištenih web preglednika: Mozilla FirefoxGoogle ChromeMicrosoft Internet ExplorerApple SafariOpera. Neki preglednici Vam omogućuju surfanje u "anonimnom" načinu rada, ograničavajući količinu podataka postavljenih na vašem računalu i automatsko brisanje trajnih kolačića postavljenih na vaš uređaj kada završite sesiju pregledavanja. Postoje i mnoge aplikacije trećih strana koje možete dodati u preglednik da biste blokirali ili upravljali kolačićima. Možete i izbrisati kolačiće koji su prethodno bili postavljeni u vaš preglednik tako da odaberete opciju za brisanje povijesti pregledavanja i pritom uključite i opciju brisanja kolačića. Detaljnije informacije o kolačićima i podešavanje postavki preglednika možete pronaći na stranici www.allaboutcookies.org.

Ograničenje odgovornosti

Poduzimamo sve dostupne tehničke, organizacijske i kadrovske mjere u cilju sprečavanja neovlaštenog otkrivanja Vaših osobnih podataka. Temeljna načela zaštite osobnih podataka kojima se vodimo u svom poslovanju su zakonitost, transparentnost, točnost, pouzdanost, povjerljivost i cjelovitost. Podatke prikupljamo i obrađujemo samo u onom obimu i u onu svrhu zbog koje su i prikupljeni. Podaci se čuvaju samo onoliko dugo koliko je to nužno za svrhu, ili onoliko koliko to od nas traže zakonski propisi. Budući da nemamo kontrolu nad osobnim podacima koje dostavljate prilikom pristupa ili korištenja drugih portala, odnosno izravno trećim osobama (npr. kod sudjelovanja u sponzoriranim aktivnostima), do najveće mjere dopuštene zakonom isključujemo odgovornost za štetu koja može nastati Vama ili trećim osobama zbog dostavljanja osobnih podataka na taj način.

Način upotrebe prikupljenih informacija

Informacije koje prikupljamo iz svih svojih usluga upotrebljavamo za pružanje, održavanje, zaštitu i poboljšanje tih istih usluga. Ako dajete izričiti pristanak za korištenje Vaših osobnih podataka u svrhu  dobivanja obavijesti i informacija, Vaši osobni podaci bit će pohranjeni i kontinuirano korišteni u takve svrhe, sve putem e-maila ili pošte ili bilo kojeg drugog komunikacijskog kanala na koji ste pristali.

Informacije koje dijelite

Upamtite, kada javno dijelite informacije, tražilice ih mogu indeksirati, što uključuje i Google.

Povlačenje pristanka

Svoj pristanak za korištenje Vaših osobnih podataka možete u cijelosti ili djelomično povući u bilo kojem trenutku s budućim učinkom. Vaši će podaci biti izbrisani po primitku zahtjeva za povlačenje putem e-maila: hms@hi.t-com.hr Korisnici naših usluga mogu u svakom trenutku povući privolu o korištenju osobnih podataka ili zatražiti da se njihovi podaci ažuriraju, korigiraju ili brišu. Želite li nas kontaktirati u bilo koju od navedenih svrha, možete to učiniti mailom na hms@hi.t-com.hr

Pravo na informacije

Korisnici mogu u svakom trenutku povući privolu o korištenju osobnih podataka ili zatražiti da se njihovi podaci ažuriraju, korigiraju ili brišu. Na Vaš ćemo Vas zahtjev pravovremeno obavijestiti o tome jesmo li i koje smo od Vaših osobnih podataka prikupili tijekom Vašeg posjeta našoj internetskoj stranici. Molimo Vas da po mogućnosti usmjerite upite na gore navedenu adresu elektroničke pošte hms@hi.t-com.hr.

Sigurnost informacija

Poduzeli smo tehničke i organizacijske mjere kako bismo Vaše podatke zaštitili od gubitka, izmjene, krađe ili pristupa neovlaštenih trećih osoba. http://www.hms-servis.hr stranice nalaze se na sigurnom serveru u EU.

Nacionalno zakonodavstvo

– Sve dokumente možete pogledati na internet stranicama Narodnih novina: Ustav RH, članak 37. (Narodne novine 85/10 – pročišćeni tekst i 5/14) Zakon o zaštiti osobnih podataka (“Narodne novine” 106/12 – pročišćeni tekst) Zakon o zaštiti osobnih podataka (“Narodne novine” 103/03) Zakon o dopunama Zakona o zaštiti osobnih podataka (“Narodne novine” 118/06) Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti osobnih podataka (“Narodne novine” 41/08) Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (Narodne novine br. 42/2018) Uredba o načinu vođenja i obrascu evidencije o zbirkama osobnih podataka (“Narodne novine” 105/04) Uredba o načinu pohranjivanja i posebnim mjerama tehničke zaštite posebnih kategorija osobnih podataka (“Narodne novine” 139/04) EU Regulative General Data Protection Regulation (GDPR) EU Cookie law